050 211 1926

Onze filosofie

Publiek boeien van begin tot eind? Mensen aan je binden? Presentatie maken samen met je zaal? Speak art traint je in deze vaardigheden. Blijf je publiek een stap voor en neem de leiding! Wij gebruiken strategieën uit het theater en de wetenschap. Humor wordt ingezet als een belangrijk middel. Humor, ontspanning en verrassing verbeteren je presentatie en je presentatie-skills. Wees niet bang dat je presentaties worden omgezet in cabaret. Je verliest niet aan inhoud, je wint aan kracht!

Presenteren met humor bij Speak Art

1 ontdek het effect van

Humor

Humor zorgt voor ontspanning bij spreker en de luisteraar. Daarnaast zorgt humor voor verbinding. Lachen doe je samen! Door de verassing van een grap zal het publiek nog aandachtiger blijven luisteren. Humor ontregelt de traditionele manier van presenteren. Buiten de gevestigde kaders treden zal er voor zorgen dat je je publiek een stap voor blijft en dat zorgt voor meer controle. Door thema’s humoristisch te benaderen kom je tot nieuwe inzichten. Bekijk een serieus of gevoelig onderwerp eens door een andere bril.

Humor

Ontspant
Verbindt
Verrast
Ontregelt
Creeërt
2 presenteren kun je

Leren

Speak art wordt geroemd om het feit dat trainees daadwerkelijk vaardigheden krijgen aangeleerd en geen tips en trucjes die slechts eenmaal inzetbaar zijn. Speak art coacht presentatievaardigheden altijd individueel. Optimaliseer je kwaliteiten en werk aan je verbeterpunten. Iedereen is authentiek, de focus zal liggen op je persoonlijke talenten en doelen.

3 Hoe krijg ik humor in mijn

presentatie

Ontdek je humor

Bereid je voor

Oefen

Door de presentatietraining van Speak art kom je je eigen humor snel op het spoor. Vervolgens zul je humor moeten zien als een middel en niet iets dat je per ongeluk overkomt. Voorbereiding is daarin belangrijk. Humor en presenteren zijn praktijkvaardigheden. We gaan dan ook snel over tot de daadwerkelijke presentaties en verwerken daarin je eigen humor.

4 Hoe breng ik dit in de

praktijk

Je kunt presenteren en je hebt humor! Maar hoe breng je deze vaardigheden in de praktijk buiten de training? We zoeken naar de mogelijkheden om zo snel mogelijk met je nieuwe vaardigheden aan de slag te kunnen. We kunnen zelfs tijdens de presentatietraining een presentatie voorbereiden die je in de toekomst gaat geven. Het is niet ongebruikelijk dat er na de training contact blijft bestaan tussen trainee en trainer om te blijven sparren over de ervaringen. 

5 Samen werken met goede

feedback

Gijs Nillessen

Gijs Nillessen is de eigenaar van Speak art. Hij is cabaretier en communicatiewetenschapper. Hij maakte al twee avondvullende theaterprogramma's en is als professionele spreker aangesloten bij de Speakers Academy. 


Met Speak art brengt hij deze twee werelden bij elkaar. De ervaring van het spreken voor publiek enerzijds en de communicatieprocessen die daar bij belangrijk zijn anderzijds. 


Speak art wordt geroemd om het feit dat trainees daadwerkelijk vaardigheden krijgen aangeleerd en geen tips en trucjes die slechts eenmaal inzetbaar zijn. In de werkwijze van Speak art wordt humor als een belangrijk middel ingezet om je publiek te boeien en de spreker te laten ontspannen.


 


“Humor is serious business”


Waar?

Speak art traint altijd op locatie.


 


Postadres:


 


Speak art


Van Brakelplein 28


9726 HD Groningen


© Speak art