Mini Masterclass

Wil je een masterclass presenteren volgen waarbij alle facetten van een sterke presentatie aan bod komen? Op 13 juni kun je in Groningen deelnemen aan de masterclass van Speak art. Gijs Nillessen combineert tijdens deze masterclass de wetten van het podium met zijn academische achtergrond als communicatiewetenschapper. Een unieke kans voor iedereen die zijn presentatievaardigheden wil verbeteren!

 

Tijdens de masterclass krijg je inzicht in de verschillende aspecten die komen kijken bij het geven van een krachtige presentatie. Hieronder is een overzicht van de vaardigheden waarin je getraind zal worden.
 

Dynamisch presenteren

Tijdens de masterclass van Speak art leer je om te beginnen hoe je strategie kan inzetten om een lineaire en eentonige presentatie te transformeren in een dynamische presentatie met verschillende korte en krachtige fragmenten. Je zult zien dat je tijdens de training langzaam maar zeker de leiding neemt over jouw presentatie en dat je kan spelen met de tussenruimten in een presentatie. Op deze manier win je jouw publiek voor je door middel van humor, verrassing, luchtigheid en interactie. Het resultaat is een verhaal met impact!

 

Storytelling

Ook behandelen we de rol van storytelling. Je leert hoe je een rode draad creëert in jouw presentatie en hoe je deze rode draad kan inzetten om jouw publiek geboeid te houden. Jouw eigen verhaal staat hierbij dan ook centraal. Na het volgen van dit deel weet je hoe jij de vertelwetten uit het theater voor jouw eigen presentatie kan inzetten.

 

Pitchen

Het derde onderdeel dat wij tijdens de masterclass presenteren behandelen in het pitchen. Je leert hierbij hoe je de hoofdboodschap uit jouw verhaal binnen een paar minuten krachtig kan uitdragen. Een nuttige les voor iedere presentator aangezien je tijdens een pitch alle keuzes maakt die je ook maakt bij een presentatie van een half uur!

 

Tijdens de masterclass leer je de filosofie van Speak art in een klein comité. Er is dan ook maar ruimte voor slechts tien deelnemers. Schrijf je dus snel in!

 

Tip: neem een recente presentatie of presentatievraagstuk mee. Zo werk je effectief toe naar een praktijkmoment.